Ruwac: expert in afzuigsystemen, installaties en industriële stofzuigers

Ruwac industriële stofzuigers en afzuiging
Zoeken
Sluit dit zoekvak.
waterstofzuiger-vloeistofzuiger

Een waterstofzuiger voor het veilig opzuigen van vloeibare stoffen

In zowel industriële als particuliere omgevingen kan het verwijderen van water en andere vloeistoffen een uitdagende taak zijn. Bijvoorbeeld in een (professionele) keuken of in omgevingen waar veel met vloeistoffen wordt gewerkt. Dan is de waterstofzuiger of vloeistofzuiger een handig hulpmiddel. Maar hoe verschilt deze van een gewone stofzuiger en wat zijn de voordelen en toepassingen van waterzuigers.In dit artikel gaan we verder in op hoe vloeibare stoffen veilig en eenvoudig kunnen worden opgezogen.

Wanneer je een waterstofzuiger inzet

Een waterzuiger is specifiek ontworpen om water en andere vloeistoffen op te zuigen, iets waar een traditionele stofzuiger niet geschikt voor is. De speciale constructie van een waterstofzuiger maakt het mogelijk om vloeistoffen efficiënt te verwijderen zonder de motor of andere interne onderdelen te beschadigen. Dit maakt ze ideaal voor het opruimen van lekkages, het reinigen van vloeren na een overstroming, of het verwijderen van gemorste vloeistoffen.

vloeistofzuiger

Het verschil met een gewone stofzuiger

Standaard is een stofzuiger ontwikkelt om, de naam zegt het al, stof op te zuigen en voorzien van een zak die niet bestand is tegen vocht. Een waterzuigoplossing daarentegen is uitgerust met een speciale opvangbak van hoogwaardig metaal voor het opvangen van vloeistoffen. Ook beschikt dit type stofzuiger over een speciaal filter dat bestand is tegen vocht. Daarnaast zijn waterzuigers voorzien van extra krachtige motoren die zorgen voor een hoge zuigkracht, zodat water en andere vloeistoffen effectief opgezogen kunnen worden.

Wanneer en voor wie is een waterzuiger geschikt?

In industriële omgevingen waar water, olie en andere vloeistoffen regelmatig moeten worden verwijderd, is een waterzuiger een belangrijk en wardevol hulpmiddel. Denk hierbij aan fabrieken, werkplaatsen en magazijnen waar lekkages of schoonmaakoperaties aan de orde van de dag zijn. Waterzuigers dragen bij aan een veilige en efficiënte werkomgeving door snel en effectief vloeistoffen te verwijderen. Ruwac Nederland biedt gespecialiseerde industriële waterzuigoplossingen die zich in de praktijk bewezen hebben, uiterst betrouwbaar zijn en ontworpen zijn om de zwaarste omstandigheden aan te kunnen.

Ook in een particuliere setting is een waterzuiger vaak van grote waarde. Denk bijvoorbeeld aan lekkages of een overstroming in een woning. Een waterstofzuiger is dan een ideale oplossing om snel water op te ruimen en verdere schade te voorkomen. Daarnaast is een dit type zuiger erg handig voor het reinigen van tapijten, het verwijderen van water uit kelders of het schoonmaken van garages en terrassen.

De Numatic waterzuiger

Ruwac Nederland is dealer van hoogwaardige en duurzame stofzuigers van Numatic,  een betrouwbare en krachtige keuze voor zowel industriële als particuliere toepassingen. De Numatic waterzuiger is uitgerust met een robuuste motor die zorgt voor een krachtige zuigkracht, waardoor zelfs de grootste hoeveelheden vloeistof snel en efficiënt kunnen worden opgezogen.

Deze vloeistofzuigers van Numatic beschikken over een duurzame opvangbak van roestvrij staal, dat bestand is tegen corrosie en schade door vloeistoffen en daarmee een lange levensduur garandeert. Er is keus uit verschillende modellen, van een handige compact waterzuiger met een capaciteit van 9 liter tot een zeer grote waterzuiger met dompelpomp, die bijvoorbeeld in staat om een kelder leeg te zuigen. Een aantal modellen zijn voorzien van een nat en droogkit em kunnen zo ook als een gewonen stofzuiger ingezet worden. Door het ergonomische ontwerp en de handige zwenkwielen, manoeuvreren de zuigers van Numatic makkelijk en kom je zelfs op moeilijk bereikbare plekken.

Bekijk alle waterstofzuigers van Numatic hier.

waterstofzuiger Numatic

De industriële waterzuigoplossingen van Ruwac

Naast de Numatic waterzuiger heeft Ruwac een uitgebreid aanbod van gespecialiseerde industriële zuigers die zijn ontworpen om te voldoen aan de unieke eisen van verschillende sectoren. Deze industriële waterzuigers zijn gebouwd om jarenlang onder zware belasting te werken en zijn ideaal voor gebruik in fabrieken, werkplaatsen en andere industriële omgevingen waar de betrouwbare werking van apparatuur een vereiste is.

De industriële waterzuigoplossingen van Ruwac zijn voorzien van krachtige motoren en duurzame materialen die bestand zijn tegen intensief gebruik en agressieve vloeistoffen. Deze waterstofzuigers zijn uitgerust met geavanceerde filtersystemen die zorgen voor een effectieve scheiding van vloeistoffen en vaste stoffen, waardoor de efficiëntie en levensduur van de apparatuur worden gemaximaliseerd. Met opties voor maatwerk en specifieke aanpassingen kan Ruwac een oplossing bieden die perfect aansluit bij de behoeften van uw industriële toepassing.

waterstofzuiger-ruwac

De industriële waterzuigoplossingen van Ruwac

Naast de Numatic waterzuiger heeft Ruwac een uitgebreid aanbod van gespecialiseerde industriële waterzuigers die zijn ontworpen om te voldoen aan de unieke eisen van verschillende sectoren. Deze industriële zuigers zijn gebouwd om jarenlang onder zware belasting te werken en zijn ideaal voor gebruik in fabrieken, werkplaatsen en andere industriële omgevingen waar de betrouwbare werking van apparatuur een vereiste is.

De industriële vloeistofzuigers van Ruwac zijn voorzien van krachtige motoren en duurzame materialen die bestand zijn tegen intensief gebruik en agressieve vloeistoffen. Deze waterstofzuigers zijn uitgerust met geavanceerde filtersystemen die zorgen voor een effectieve scheiding van vloeistoffen en vaste stoffen, waardoor de efficiëntie en levensduur van de apparatuur worden gemaximaliseerd. Met opties voor maatwerk en specifieke aanpassingen kan Ruwac een waterzuigoplossing bieden die perfect aansluit bij de behoeften van uw industriële toepassing.

Voor een veilige en schone werkomgeving

Een waterzuiger is een uitstekend hulpmiddel voor zowel industriële als particuliere gebruikers die vloeistoffen veilig en efficiënt willen verwijderen. Of het nu gaat om het opruimen van een lekkage in een fabriek of het reinigen van een overstroomde kelder.

Ruwac biedt gespecialiseerde industriële afzuigoplossingen die onder de zwaarste omstandigheden hun werk doen. Voor meer informatie over onze producten en om te ontdekken welke waterzuiger het beste bij uw behoeften past, neem je contact met ons op. We helpen je graag!

Meer weten over waterstofzuigers?

Wilt u meer weten over onze oplossingen voor een schone en veilige werkomgeving en ontdekken waarom zoveel bedrijven in diverse sectoren vertrouwen op onze industriële afzuiging en vloeistofzuigers? 

Neem dan vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte. We zijn u graag van dienst met een deskundig advies!

Case uit de praktijk: academisch ziekenhuis

Het academisch ziekenhuis van Düsseldorf is een belangrijk medisch centrum met een strategische rol voor de regio; jaarlijks worden meer 50.000 patiënten behandeld. Het ziekenhuis heeft meer dan 5.000 medewerkers in dienst, die garant staan voor de medische zorg van de regio rondom Düsseldorf.

Het universiteitsziekenhuis heeft een eigen krachtcentrale, die alle gebouwen van warmte voorziet. Deze centrale draait op fossiele brandstoffen en daarom moeten brandstoftanks regelmattieg worden gevuld, maar ook onderhouden worden. Daarbij kan het niet helemaal worden uitgesloten, dat er kleinere hoeveelheden brandbare vloeistoffen vrij komen. Deze moeten onmiddellijk worden verwijderd en opgezogen. 

Om de arbeidsveiligheid te waarborgen en de risico’s die er zijn bij brandbare vloeistoffen tot een minimum te beperken levert Ruwac vloeistofzuigers, die speciaal geschikt hiervoor zijn ontwikkeld.

vloeistofzuiger